Pyöräilyt

Forssan Suvi-ilta

Forssan Suvi-illan pyöräilyt keräävät yhä enemmän innokkaita fillaristeja mukaan lounaishämäläiseen maisemaan.

Kisakeskus jäähallissa, pyörähuolto viereisessä harjoitushallissa, lähdöt vierestä Urheilukentänkadulta. Pyöräilyjen maali sijaitsee Tampereentiellä hautausmaan levennyksellä, kuten ennenkin.

17.6.2023 Forssan Suvi-illan pyöräilyissä ajetaan kolme eri matkaa:
35 km, 95 km ja uutena nyt 160 km.


160 km:n kaikki ryhmät starttaavat liikkeelle klo 9.00, Kaupin Kanuunat vetäjinä huolehtivat jokaisen ryhmän tavoitevauhdista alusta loppuun.

35 km ”koko kansan kuntopyöräily” starttaa klo 9.30, kilpaa ajavat edessä ja kuntoilijat perässä.

95 km starttaa klo 10.15. Ikäsarjat alempana. HUOM. uusittu reitti 2022 (tietöiden vuoksi)!

HUOM! Suvi-illan PYÖRÄILYREITIT EIVÄT OLE SULJETTU MUULTA LIIKENTEELTÄ! Ajo oikeassa reunassa liikennesääntöjä noudattaen!

Osallistujanumerolappu oltava selkään kiinnitettynä kaikissa pyöräilylähdöissä. Kypärän käyttö on pakollista kaikilla matkoilla.
Ns. TRIATHLON-TANKO ON KIELLETTY KAIKISSA SUVI-ILLAN LÄHDÖISSÄ!!


Matkat ja sarjat

35 km
Yleinen sarja, naiset ja miehet.

 95 km
Yleinen sarja, naiset ja miehet sekä 40v, 50v ja 60v, naiset ja miehet. Tietöiden vuoksi uusi reitti v. 2022. Katso kartta alempana!

160 km
Vauhtiryhmä 1, 34-36 km/t, 6 vetäjää. Tässä ryhmässä kaikkien ajajien tulee olla valmiita vetotöihin.
Vauhtiryhmä 2, 29-31 km/t, 6 vetäjää.
Vauhtiryhmä 3, 26-28 km/t, 6 vetäjää.

Kaikkien 160 km vauhtiryhmien vetäjinä toimivat Kaupin Kanuunat Tampereelta.

Valitse kuntosi mukainen ryhmä ilmoittautuessasi! Jokainen osallistuja sitoutuu noudattamaan reitillä vetäjien määräyksiä.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksut

31.12. asti

14.2. asti

31.3. asti

16.5. asti

18.6.2022 asti

Matka: 35km32 €33 €34 €35 €35 €
Matka: 95km44 €50 €54 €58 €65 €
Matka: 160km55 €60 €64 €68 €75 €

Osallistumismaksu sisältää

– Tapahtuman aikainen huolto
– Ruokailu maalissa (keittoruoka, leipä, kahvi, tee, pulla)
– Osallistujamitali
– Tekninen T-paita
– Vapaapääsy päivän aikana Vesihelmeen


Kaikki ilmoittautuneet saavat linkin sähköiseen Suvi-ilta -lehteen, jossa mm. viimeiset ohjeet tapahtumaan osallistujille.


Reitit

Suvi illan pyöräilyreitit

Info

Kisatoimisto

Forssan Jäähalli, Urheilukentänkatu 6, 30100 Forssa.
Avoinna perjantaina klo 17.00 – 20.00 ja lauantaina klo 7.30 – 22.30.
Jälki-ilmoittautuminen viimeistään 1,5 tunti ennen ko. lajin lähtöä. Numeron haku viimeistään 1 tunti ennen lajin alkua.


Pyöräilyn lähtöaikataulu

160 km vauhtiryhmien yhteislähtö 9.00
35 km lähtö klo 9.30
95 km lähtö klo 10.15


Lähtö ja maali

Lähtöön järjestäytyminen tapahtuu Urheilukentänkadulla kymmenen minuuttia ennen lähtöä. Valitse paikka oman vauhtisi mukaan. Annetaan kilpapyörien mennä kärkeen.

160 km ajetaan taas kolmessa vauhtiryhmässä; 1-ryhmä etenee 34-36 km/t, 2-ryhmä 29-31 km/t ja 3-ryhmä 26-28 km/t. Kaikki ryhmät starttaavat liikkeelle klo 9.00, Kaupin Kanuunat vetäjinä huolehtivat jokaisen ryhmän tavoitevauhdista alusta loppuun, samoin ajoryhdistä. 1-ryhmässä myös kaikkien muiden ajajien tulee olla valmiita vetotöihin! Matkalla huoltopisteet 50 km, n 100 km  ja 143 km kohdilla. Reitti kulkee Forssasta Urjalan asemankylään, sieltä Akaan keskustaan. Pirttikoskentietä etelään Lautaportaaseen, Teuron ja Susikkaan kylän läpi takaisin Lautaportaaseen ja sieltä Saviniemen risteykseen, josta käännytään vasemmalle. Matkun risteyksestä käännytään vielä oikealle Matkuntielle, josta jatketaan Kuuman ja Kalsun kautta kohti maalia Forssaan. Katso reittikartta ylempänä!

35 km ”koko kansan kuntopyöräily” starttaa klo 9.30, kilpaa ajavat edessä ja kuntoilijat perässä. Kaikille otetaan aika, kaikessa rauhassa saa lenkin silti ajaa! Huoltopiste puolivälissä reittiä, 17km kohdalla. Sähköpyörät (ilman ajanottoa) lähtevät joukon hänniltä. Viimevuotinen reitti: Tampereentietä Matkun risteykseen saakka, Matkuntietä 4 km, vasemmalle Kuumantielle, Kalsuntielle ja maaliin Forssaan. Katso reittikartta ylempänä.

95 km starttaa klo 10.15. Ikäsarjat alempana. Huoltopisteet 42 km ja 73 km kohdalla. Katso reittikartta ylempänä. Tietöiden vuoksi reitti muutettu vuodelle 2022: Tampereentietä  21 km, Saviniemen risteyksestä oikealle Lautaportaaseen ja siitä edelleen Teuron ja Susikkaan kylien läpi takaisin Lautaportaaseen, josta käännös vasemmalle Saviniemeen, josta Matkun, Kuuman ja Kalsuntien kautta maaliin Forssaan. Sähköpyörät (ilman ajanottoa) lähtevät liikkeelle joukon hänniltä.

Lähdöt tapahtuvat ryhminä johtoauton perässä ohjatusti 2 km Forssan hautausmaan levennyksen kohdalle, mistä alkaa vapaa ajo.

Forssan Suvi-illan pyöräilyreitti on mitattu autolla ja Sports Trackerilla. Matkat on mitattu 34, 94 ja 160 kilometrin mittaisiksi.

Asfaltti on koko matkan ajalta hyvässä kunnossa.

Turvallisuussyistä maali on Tampereentiellä hautausmaan parkkipaikan vieressä olevan bussipysäkin kohdalla (noin 2 km ennen kisakeskusta).

Osallistujien on pidettävä mielessä, että osallistujajoukko on toiveiltaan, kunnoltaan, taidoiltaan ja välineiltään kirjavaa. Kun kyseessä on yhteislähtö, triathlontangon käyttö on kielletty oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.

Enimmäisajoaika on 6,5 tuntia!


Varustesäilytys, WC sekä puku- ja pesutilat

Osanottajien ilmainen varustesäilytys jäähallissa klo 8-21. Kiinnitä varustekassiisi osallistujanumerosta irrotettava lipuke nippusiteellä (samassa kirjekuoressa numerolapun kanssa)

Jäähallista löytyy puku- ja pesutilat sekä vessoja. Jäähallin edestä löytyy myös bajamajat.  Pääset maalintulon jälkeen rintanumerollasi myös veloituksetta Viihdeuimala Vesihelmeen peseytymään ja rentoutumaan.


Pyörähuolto

Pyörille on varattu harjoitusjäähalli säilytystä varten. Säilytys omalla vastuulla. Muista huoltaa pyöräsi jo kotona ennen tapahtumaa!


Turvallisuus

Koska kyseessä on kuntoilutapahtuma, noudatamme yleisiä liikennesääntöjä.
Teitä EI ole suljettu muulta liikenteeltä. Järjestäjällä on oikeus poistaa osallistuja tapahtumasta tämän rikkoessa liikennesääntöjä. Risteysalueilla on liikenteenohjaaja. Silloin kun liikenteenohjaajaa ei ole, noudatetaan liikennesääntöjä ja opasteita. Kypärän käyttö reiteillä on pakollista. Osallistujien tulee noudattaa liikennesääntöjä ja merkittyjä reittejä. Suvi-ilta-pyöräilyyn osallistujat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan.


Reittimerkinnät

Jokaiselle osallistujalle jaetaan reittikartta / ajo-ohjeet numerolapun jaon yhteydessä.


Osallistujanumerot

Kaikilla osallistujilla tulee olla osanottajanumero, joka kiinnitetään selkäpuolelle. Maaliruokailu ja uinti on mahdollista saada vain osanottajanumeroa näyttämällä.

Kilpailunumero on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle. Osallistumisen siirto toiselle henkilölle on mahdollista Kisahallin muutokset-pisteessä, ja siitä peritään 5 € käsittelymaksu.

Osanottomaksua ei palauteta missään tapauksissa.  Sairaustapauksissa osanotto voidaan siirtää seuraavalle vuodelle esittämällä järjestäjille lääkärintodistus joko tapahtumassa tai välittömästi sen jälkeen (skannattuna info@suvi-ilta.fi tai postilla Vilppaankatu, 30100 Forssa).


Palkinnot

35 km ja 95 km pyöräilyjen yleisissä sarjoissa palkitaan 3 parasta naista ja miestä. 95 km ikäsarjoissa palkitaan sarjan paras nais- ja miespyöräilijä. Palkinnot jaetaan Kisahallissa.


T-paita

Teknisen T-paidan saat kisahallissa rintanumerollasi.


Huolto

  • 35 km: 17 km  (vesi ja Dexal)
  • 95 km: 43 km (vesi, Dexal, banaani, suolakurkku) ja 73 km (vesi ja Dexal)
  • 160 km: 50 km (vesi, Dexal, banaani, suolakurkku), 100km (vesi, Dexal, kahvi, leipä, banaani),  143 km (vesi ja Dexal)
  • Pyöräilyissä 2 huoltoautoa, puh nrot tiedotetaan myöhemmin Pyöräily-infossa.

Keskeyttäminen

Mikäli osanottaja keskeyttää, tulee hänen ilmoittaa asiasta tapahtumakeskukseen (puhelinnumero annetaan ennen lähtöä), lähimmälle huoltopisteelle tai liikenteenohjaajalle.


Vastuu ja vakuutus

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Osanottajat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan.


Lääkintähuolto ja ensiapu

Ensiapupisteitä on tapahtumakeskuksessa 2 kpl (jäähalli ja urheilukenttä) sekä reitin varrella 1 kpl.  Lisäksi reiteillä päivystää liikkuva ensiapuyksikkö.


Tulospalvelu

Täydelliset tulokset nettisivuilla heti! www.suvi-ilta.fi


Oikeudet kuviin

Tapahtuman järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Forssan Suvi-illan aikana ottamilleen omille valokuville.


Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysellä kilpailun aikana Kisatoimistosta. Kilpailun jälkeen tiedustelut voi tehdä sähköpostilla info@suvi-ilta.fi.

SUVI-ILTA SOMESSA

Yhteistyökumppanit