Ajankohtaista

 

Kuten aiemminkin, puolimaraton kerää jälleen ison joukon maamme parhaita kestävyysjuoksijoita Forssan 15.6.

Anne-Mari Hyryläisen ja Jarkko Järvenpään johdolla kirmataan taas kovia tuloksia Suomen nopeimmaksi kehutulla reitillämme.

Kaikki eivät toki kiirehdi pois Tammelantieltä, näin moni ehtii rauhassa nautiskella suuren kannustavan reittiyleisömme mahtavasta tsemppauksesta.

HUOM!
Kaikki Forssan Suvi-illan juoksut kasvavat jälleen, kympistä maratoniin.
Lisääkin toki hyvin mahtuu, panes tullen mukaan!
Jäniksiä on auttamassa hyviin tuloksiin: maraton / 4.00, 4.30, 5.00 ja puolimaraton / 2.00 ja 2.15.

Forssan Suvi-iillan pyöräilyissä tulaan näkemään monenlaista rutistusta 35-140 km matkoilla.

35 km kerää fillaristeja laidasta laitaan. Osa polkee tämän “sprintin” täysillä.

Mukana myös koko Suomen yhdistetyn maajoukkue; Herola, Hirvonen, Mutru, Mäkiaho, myös päävalmentaja Petter Kukkonen osallistuu. Kovakuntoinen yhdistetyn joukkue osallistuu lyhyempään Combo-kisaamme; 35 km pyöräillen ja 10 km juosten.

Forssalais legendoja nähdään myös pyörän päällä.
Mm. Alpo “Ape” Suhonen, Timo Sutinen, Mika Helkearo ehkä Jonna Tervomaakin ja monta muuta tuttua. Myös lukion ja yläkoulujen oppilaita nähtäneen 35 km matkalla isot joukot.

95 km on tosikisa, ensin Masterit ja heti perään yleiset sarjat;
yhteensä reilut 200 ajajaa.

140 km kolme vauhtiryhmää on uusi mielenkiinotinen laji, ei lainkaan kisa!
Kaupin Kanuunoiden komennossa noin 50 ajajan ryhmät kiertävät kovilla vauhdeilla Urjalan aseman ja Toijalan kautta takaisin Forssaan.


Juoksukoulu kohti Suvi-iltaa alkaa 14.3.2019 ja kestää ohjelmoituna 14 viikkoa, sisältäen 6 yhteistä viikkoharjoitusta sekä yhden yhteisen tehostetun harjoittelun viikonlopun la 6.4 – su 7.4.2019. Ryhmän yhteinen harjoituspäivä on torstai klo 18:00–20:00 ja kokoontumispaikkana toimii Forssan Vesihelmi. Kukin harjoituskerta on erilainen, mutta alkaa yleensä n.30 min luento-osuudella minkä jälkeen kehitettävää osa-aluetta harjoitetaan käytännössä.

Juoksukoulun yhteinen tavoite on Forssan Suvi-illassa 15.6.2019, missä voit valita itsellesi sopivan juoksumatkan. Juoksukoululaisille on luvassa tarjoushinta ilmoittautumiseen.

JUOKSUKOULUN SISÄLTÖ
14.3. Kestävyysharjoittelun perusteet/ Peruskestävyysharjoitus
21.3. Juoksutekniikka ja juoksun taloudellisuus/ Tekniikkaharjoitus + kuvaus, sekä suullinen palaute
28.3. Vauhtikestävyys ja oma harjoittelu/ Tasavauhtinen juoksuharjoitus/ Mäkijuoksuharjoitus
6.-7.4. Tehostetun harjoituksen viikonloppu la: VK-harjoitus + luento + Pilates harjoitus ja Su PK-I tason harjoitus 2-3 h lenkki oman kyvyn mukaan.
2.5. Juoksijan lihasvoima ja liikkuvuus/ Lihasvoimaharjoittelu
16.5. Suoritustason nosto/ Kiihtyvän harjoituksen lenkki
6.6. Tapahtumaan valmistautuminen/ Kevyt viimeistelyharjoitus

Juoksukoululaisille laaditaan kunkin tason ja tavoitteen mukainen 14 viikon harjoitusohjelma, jonka henkilökohtaisuus perustuu omien sykerajojen noudattamiseen. Sykemittari on siis hyvä olla, mutta ei aivan välttämätön. Koulun vetäjinä toimivat kokeneet valmentajat Kristo Halme ja Tapani Ylihärsilä.

Hinta: 99 €, sis. alv 24 %

Maksutavat: Smartum, Edenred, ePassi, pankkikortti, lasku

ILMOITTAUTUMISET tai kyselyt 11.3.2019 mennessä: kristo.trainer@gmail.com

Kunnon Fiilarit Oy
Valtatie 26
Kaupungintalon juna-aula
03600 Karkkila
Kristo: 040-7030419
Tapani: 040-5855221
kristo.trainer@gmail.com
tapani.trainer@gmail.com
www.facebook.com/kunnonfiilarit/


Ei-harjoitelleet vasta-alkajat
Kurssin startti ti 12.2.2019 klo 18 Vesihelmi 2.krs.
Ei ennakkoilmoittautumista, ilmainen, vetäjänä Harri Merta.

Jo-kuntoilleet, paranna suoritustasi
Kurssin startti to 14.2.2019 klo 18 Vesihelmi 2.krs.
Ilmoittautuminen 9.2.2019 mennessä kristo.trainer@gmail.com tai puh 040 703 0419,
vetäjät Kristo Halme ja Tapani Ylihärsilä.
Hinta 99€ / sis. 10 yhteisharjoitusta.


Pekka Hyysalo oli erittäin hyvä nuori freestyle-laskija, kun hän 2010 joutui treenissään pahaan tapaturmaan ja vammautui vakavasti. Pekka ei suostunut tyytymään kohtaloonsa vaan ryhtyi sinnikkääseen monipuoliseen kuntoutukseen ammattilaisten avustuksella. Pekan periksiantamaton ja positiivinen luonne tuli esiin kuntoutuksessa, hän halusi yhä vain parempaan kuntoon. Uskomatonta, mutta niin vain Pekka juoksi puolimaratonin (21,1 km) Turussa kesän lopussa! Oman terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi kannattaa meidän kaikkien nähdä vaivaa!

Pekka Hyysalo tulee Forssan Yhteislyseon saliin kertomaan tarinansa ke 6.2. klo 18.30. Tilaisuus on maksuton.
Tilaisuuden lopussa koululla on myynnissä FightBack –fanituotteita, myös selfie-kuviin Pekan kanssa on tuolloin mahdollisuus.
HUOM! Tilaisuuteen mahtuu vain 400 hlöä.

FightBack -tukijat Forssassa: Forssan Kaupunki, Forssan Lehti, LC Forssa/Kuha, LC Forssa/Flores, LC Forssa, LC Tammela, OP Lounaismaa, Someron Säästöpankki, Scandic Forssa, K-Rauta, OK Hämeenmaa, Forssan Yrittäjät, Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus, Foxa Oy, Ypäjän Hevosopisto, MAK Media ja Forssan Salama.


Ennen vuodenvaihdetta ilmoittautuneet saavat “joululahjaksi” forssalaisen kuvataiteilijan Jenni Kalsolan kuvittaman taidemukin. Hän itse kertoo työskentelytavastaan seuraavaa: Tunnustelen, tutkin, ihmettelen ja kuulostelen ympäröivää todellisuutta eli olen langoilla.

Mukit luovutetaan tapahtumassa osanoton varmistuksen yhteydessä!

Mukin arvon on 25€.


  1. Forssan Suvi-illan ensimmäinen vetäjä Harri Merta kutsuttiin taas tapahtuman päähilippasijaksi, kun edeltäjä Miia Laaksonen siirtyi syksyllä Helsinkiin Naisten Kympin peräsimeen.
  2. 2019 pyritään taas saamaan maan parhaat pitkänmatkan juoksijat Suvi-illan puolikkaalle, miehet ja naiset, hyvät vauhdittajat myös maratonille ja kympille.
  3. Uusi pitkä pyöräily (140km) vaatii tapahtuman kaikkien aikataulujen aikaistamista, niinpä 140km pyöräilijät aloittavat urakan jo klo 9 ja juoksijat klo 15. Lue lisää ohesta.

Lassi Puupponen treenaa stricker-käsipolkupyörällään osallistuakseen jälleen Suvi-illan 10:lle ensi kesänä. Ensimmäinen kerta kuluneena kesänä onnistui yli odotusten ja intoa riittää tulevaan kisaan valmistautumiseen.

Lassi Puupponen kertoo, että koko liikuntahomma lähti liikkeelle siitä, ettei paino nouse.
-Kun istuu pyörätuolissa, painon nousu on aina vaarana. Se oli lähtökohta, ja halusin liikunnalla varmistaa, ettei niin kävisi. Oikea ravinto on tietysti se toinen tekijä – ilman sitä en jaksaisi treenata ja ilman sitä varmasti painokin nousisi.

Lassi Puupponen käy ravintoterapeutin pakeilla pari kertaa vuodessa.
− Katsotaan, että syön riittävästi ja oikein. Ollaan tarkkana siitä, että proteiinitasot ovat kohdillaan. Koska pyörätuolissa istujalla on vaarana myös lihaskato, ei vain painonnousu.

Pitkä ja kaunis syksy on mahdollistanut treenaamisen ulkona, mutta säiden muuttuessa talvisiksi Puupponenkin siirtyy sisätiloihin kuntosalille ja jäähalliin pyöräilemään.

− Hyviä treenejä kaikille – ensi kesänä tavataan!


Lassi Puupponen osallistui Suvi-illan 10:lle Stricker-käsipolkupyörällä ensimmäistä kertaa.

− Se meni oleellisesti paremmin kuin kuvitellut. Olin treenannut 1.40 aikaan, mutta aika parani huomattavasti ja oli 1.22.

Lassi Puupponen uskoo, että parempaan lopputulokseen vaikutti tilanne. Kun sai numerolapun rintaan ja kuuli niin osallistujien kuin yleisönkin loistavan kannustuksen.

Reitti oli Puupposen mielestä ihan hyvä ja esteetön. Parissa, tiukemmassa ylämäessä hän tarvitsi avustajansa apua, mutta pienemmät mäet hoituivat ilman.
− Hyvin annettiin tilaa ja tietä, koska alamäessähän pääsen jopa ohittamaan juoksijoita, Puupponen kertoo.

Talvella ei Puupponen voi pyörällään harjoitella ulkona. Vuorossa on siis kuntosaliharjoittelua ja jäähallissa pyöräilyä, jotta tuntuma ja rytmi säilyy.
− Tärkeintä on nyt kuitenkin voiman hankinta. Käyn kuntosalilla ja fysioterapeutin ohjauksessa haetaan oikeita liikesarjoja.

Puupponen on kannustava esimerkki. Hän sanoo suoraan, ettei kuvitellut koskaan voivansa tuntea tarvetta liikuntaan, mutta niin se vaan nyt kuitenkin on. Liikkumaan on päästävä – ulos, niin kauan kun ilmoja riittää ja sitten salille.
− Suvi-illan kympillä tavataan ensi vuonna!Annukan ja Mikan juoksukoulussa kohti Suvi-iltaa!

Aloita juoksuharrastus ammattilaisen osaavilla neuvoilla tai tule hakemaan uusia vinkkejä omaan tekemiseen.

Infotilaisuus Forssan Vesihelmen yläkerrassa keskiviikkona 31.1. klo 18, jonka jälkeen lähdetään lenkille.

Tule kuulemaan ammattilaisen vinkit treenaamiseen.

Juoksukoulu järjestetään 6 kertaa ennen Suvi-iltaa 16.6.2018.

Hinta 70€/hlö.

Forssan Salaman jäsenille hinta 55€


SUVI-ILTA INSTAGRAMISSA

Yhteistyökumppanit